Prijavite se na Akademiju za žene: kreiranje i vođenje tura i turističkih iskustava

akademija-za-zene_kreiranje-i-vodjenje-tura-i-turistickih-iskustava_usaid-turizam_women-in-travel-cic

Poziv za prijave

The Tour Guiding Academy je platforma za online učenje koja vam omogućava da postanete vodič za dnevne ture, te kreirate i razvijate ture i turistička iskustva na temelju vlastite priče, znanja i iskustva.

Koncept programa Akademije podijeljen je u 5 modula (124 lekcije, ukupnog trajanja od 6 sati), prilagođenih vašem ritmu učenja, uz mogućnost učešća u grupnim sesijama s mentoricama. Nakon završene obuke i mentorstva, sve učesnice će dobiti certifikat o završenoj obuci. Glavni cilj ovog programa je kreirati finalni proizvod koji je spreman za prodaju.

Kroz 5 modula naučit ćete:

– Kako se definiše sektor turizma, njegovi ključni elementi i trendovi?
– Kako prepoznati, razviti i prenijeti priču koja će biti osnova vaše ture (gradske/avanturističke) i ključne vještine pripovjedanja?
– Kako osmisliti priču i uključiti sve njene elemente u sveobuhvatnu dnevnu turu koja će iznenaditi i oduševiti vaše polaznike?
– Koje vještine su važne da postanete uspješan turistički vodič? Kako se ponašati s turistima i kako ih oduševiti vašom turom? Kako upravljati i ispunjavati njihova očekivanja?
– Kako prezentovati i prodati vaše ture, lično ili online? Kako koristiti Airbnb i kako pristupiti drugim kanalima prodaje? Kako odrediti troškove i cijene ture? Kako kreirati početne marketinške i prodajne tehnike za uspješnu prodaju vaše ture?

Kriteriji za prijavu:

  • Posjedovanje validne licence ili certifikata za vođenje tura (gradski vodič, vodič u avanturističkom turizmu), ili dokaz o započetoj edukaciji za sticanje licence za vođenje tura.
  • Motivaciono pismo s kratkim prijedlogom ideje za kreiranje nove ili unapređenje postojeće ture ili kreiranje nove turističke ture kao proširenja ili unapređenja postojećeg biznisa. Motivaciono pismo (s min. 1800, a max. 3600 karaktera) treba da sadrži: kratke informacije o vama i vašem iskustvu u turizmu, pojašnjenje zašto ovaj program odgovara vama, vaše ciljeve i motivaciju za učešće u programu, te ukratko ideju koju želite realizovati prateći korake iz ovog programa.
  • Završen najmanje jedan od dva kursa na Turizam Academy: Storytelling- Pripovijedanje u turizmu ili Iskustvena putovanja ili najmanje jedan kurs sa sličnom tematikom na nekoj drugoj platformi. Kao dokaz je potrebno priložiti kopiju certifikata u PDF formatu.
  • Poznavanje i razumijevanje engleskog jezika, obzirom da su sva predavanja i komunikacija s mentoricama na engleskom jeziku.
  • Prethodno iskustvo u vođenju tura (gradskih/avanturističkih) za međunarodne posjetioce smatraće se dodatnom prednošću.

Broj mjesta je ograničen

Molimo vas da popunjen prijavni obrazac pošaljete najkasnije do 15.4.2024. godine.

NAPOMENA: Pohađanje ovog programa je besplatno!

Pristupite THE TOUR GUIDING ACADEMY online programu potpuno besplatno! Ne propustite priliku za učenjem od međunarodnih ekspertica i uštedite 800 KM!

Vlada SAD-a putem projekta USAID Turizam pruža priliku ženama iz bh. sektora turizma da završe sveobuhvatan kurs s međunarodnim eksperticama “The Tour Guiding Academy” organizacije Women in Travel CIC potpuno besplatno. Po završetku kurs dobit ćete certifikat organizacije Women in Travel CIC s Vašim imenom i prezimenom.

USAID Turizam i Women in Travel CIC žele vas podržati na vašem putu, pomoći vam da unaprijedite svoje vještine i poboljšate svoje poslovanje! Ovaj program će vas inspirisati da unaprijedite i poboljšate postojeću ideju ili da stvorite nešto potpuno novo.

O Women in Travel CIC

Women in Travel CIC je društveno odgovorna kompanija koje se bavi podrškom ženama u sektoru turizma i ugostiteljstva. Njihova misija je ekonomsko osnaživanje žena, posebno žena iz marginaliziranih i nedovoljno zastupljenih grupa, kroz povezivanje, zapošljavanje i preduzetničkim prilikama u turizmu i ugostiteljstvu.

O projektu USAID Turizam

S ciljem pozicioniranja Bosne i Hercegovine kao konkurentne destinacije na svjetskom tržištu, Vlada SAD-a kroz USAID Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) radi na unapređenju ljudskog kapitala u sektoru turizma, razvoju inovativnih turističkih proizvoda,poboljšanju pristupa finansijama za turističke biznise, harmoniziranju politika i propisa, te na preobražaju brenda i promocije destinacije.

Sveobuhvatnim pristupom razvoju održivog turizma, USAID Turizam će doprinijeti privrednom rastu i harmoničnim društvenim odnosima u Bosni i Hercegovini.

MENTORICE:

Alessandra Alonso je višestruko nagrađivana stručnjakinja u turizmu i putovanjima s 25 godina iskustva u radu na vodećim pozicijama u uglednim organizacijama kao što su WTTC (Svjetsko vijeće za putovanja i turizam) i KPMG, te kao nezavisna savjetnica, mentorica i socijalna preduzetnica. Godine 2004. priznata je kao ‘pionirka’ i ‘jedna od najvažnijih žena u turizmu’, a njena brojna priznanja svjedoče predanosti da sektor turizma učini inkluzivnijim, raznolikijim i pravednijim. Alessandrina stručnost u savjetovanju i mentorstvu, posebno u području ljudskih resursa, mentorstva i coachinga u turizmu, razvijena je tokom dvije decenije rada u sektoru. Putem svoje socijalne preduzetničke organizacije Women in Travel CIC, Alessandra podržava kompanije i organizacije poput Google-a, Intrepid Travel-a i Expedia-e u njihovim naporima za postizanje inkluzivnosti i raznolikosti.

Klaudija Janzelj je stručnjakinja u turizmu sa 18 godina iskustva u preduzetništvu, komercijalnom menadžmentu, inovacijama, održivosti i izgradnji globalnih zajednica. Pomaže organizacijama s ciljem usmjeravanja poslovanja na putanju rasta, prepoznajući inovativne prilike za njihovo pozicioniranje kao liderica na tržištu. Trenutno je na poziciji šefice Iskustava u gradovima u TUI Musement-u, gdje nadgleda strategiju rasta, profitabilnosti i zadovoljstva korisnika i korisnica na globalnom nivou TUI Musement-a, uključujući vođenje dnevnih tura u gradovima i obuku vodiča. Ona vjeruje da biznis može biti pozitivna snaga u svijetu i stoga u slobodno vrijeme pomaže malim turističkim agencijama da optimiziraju svoje poslovanje, te podržava organizaciju Women in Travel CIC u njihovom programu za preduzetništvo i Akademiji za vođenje tura.

Elisa Spampinato je iskusna preduzetnica sa strašću za putovanja i fotografiju. Kao stručnjakinja za etički marketing, pomaže sektoru turizma da postane inkluzivniji prema lokalnim zajednicama. Kroz svoj rad podržava i promoviše turizam zasnovan na zajednici, podstičući poštovanje i održiv turizam širom svijeta kao svoju osnovnu misiju. Elisa ima formalno obrazovanje u sociologiji, antropologiji i inženjeringu proizvodnje, koje i dalje podstiču njenu strast za učenjem i razvojem.

You May Also Like…