Good Host predvodi turizam s učešćem lokalnih zajednica

Bh. turistička agencija Good Host postigla je izvanredne rezultate zahvaljujući unapređenju digitalnog marketinga i uvođenju turističkih iskustava koja su proizvod malih lokalnih zajednica

Good Host turistička agencija je 2023. godine zabilježila impresivne rezultate: broj korisnika njihovih usluga se udvostručio, a profit je bio veći za 50%. Ova postignuća dodatno su istaknuta porastom rezervacija na Tripadvisor platformi za 50%.

Uz podršku grant sredstava koja dodjeljuje Vlada Sjedinjenih Američkih Država kroz USAID-ov Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam), turistička agencija Good Host istaknula se kao lider receptivnog turizma u drugom najvećem gradu Bosne i Hercegovine, Banjaluci. Cilj ovog  granta je bio poboljšanje komunikacionih kanala na digitalnim platformama, uključujući Facebook, Instagram, redizajn web stranice i ažuriranje profila na online turističkoj agenciji Tripadvisor. Na ovaj način, sve korisničke usluge su prilagođene različitim profilima putnika i dodatno je osigurano da online digitalne platforme imaju širi i ciljani doseg unutar zajednice putnika.

Po završetku aktivnosti finansiranih grant sredstvima, Good Host turistička agencija je 2023. godine zabilježila impresivne rezultate: broj korisnika njihovih usluga se udvostručio, a profit je bio veći za 50%. Ova postignuća dodatno su istaknuta porastom rezervacija na Tripadvisor platformi za 50%. Kroz grant sredstva omogućeno je da Good Host turistička agencija pokrene više od 25 jedinstvenih iskustava koja uključuju direktan angažman lokalnog stanovništva, što je značajno obogatilo ukupnu turističku ponudu u Bosni i Hercegovini.

Također, ova receptivna turistička agencija odigrala je važnu ulogu u promociji profesionalnog razvoja svog lokalnog osoblja. Good Host turistička agencija zapošljava lokalnu omladinu kao turističke vodiče, te ulaže u visokokvalitetne obuke kako bi unaprijedila njihove vještine i bolje ih upoznala s bogatom turističkom ponudom Bosne i Hercegovine. Dodatno, ova turistička agencija primjer je turizma koji je usmjeren na zajednice, kroz partnerstva s više od 20 lokalnih pružatelja usluga u turizmu, predstavljajući tradicionalna kulinarska umijeća i autentična lokalna iskustva.

Good Host organizira putovanja širom Bosne i Hercegovine, u destinacije kao što su Jajce, Mostar i Sarajevo, doprinoseći tako održivom razvoju turizma u zemlji. Za detaljan pregled raznovrsnih aktivnosti i turističke ponude Good Host turističke agencije, posjetite njihovu web stranicu.

You May Also Like…