Podrška USAID Turizam projekta omogućila zajednički štand Bosne i Hercegovine na sajmu ITB Berlin

itb-berlin_bosna-i-hercegovina-na-sajmu_najveci-svjetski-sajam-turizma_usaid-turizam_discoverbih_destinacijski-website
Uz podršku USAID Turizam projekta, turistički biznisi i organizacije iz privatnog i javnog sektora udružili su snage kako bi predstavili turističku ponudu Bosne i Hercegovine na najvećem svjetskom sajmu turizma.

Uz podršku Vlade SAD-a kroz USAID Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) i Vanjskotrgovinsku/Spoljnotrgovinsku komoru BiH (VTK/STK BiH), Bosna i Hercegovina se zajednički pojavila na ITB Berlinu, najvećem svjetskom sajmu u turizmu. Predstavljanje Bosne i Hercegovine na ITB Berlinu je dio napora USAID Turizam projekta da ojača brend Bosne i Hercegovine kao destinacije u visoko konkurentnom međunarodnom tržištu turizma i putovanja.


Domaćini na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine bili su lokalne turističke organizacije, turističke agencije i hoteli, uključujući Turističku zajednicu Kantona Sarajevo, Turističku organizaciju Republike Srpske, Turistički klaster Hercegovina i drugi. Turistička ponuda Bosne i Hercegovine predstavljena je među 5000 izlagača iz više od 160 zemalja, i ove godine uključila je preko 20 organizacija i kompanija iz javnog i privatnog sektora.

itb-berlin_bosna-i-hercegovina-na-sajmu_najveci-svjetski-sajam-turizma_usaid-turizam_discoverbih_destinacijski-website
Na sajmu u Berlinu predstavljena prva web stranica posvećena destinaciji Bosne i Hercegovine, www.discoverbih.com.


Snažno prisustvo na ITB Berlinu, vodećem globalnom sajmu turizma, ključno je za unapređenje brenda Bosne i Hercegovine kao destinacije na međunarodnom nivou. Učestvujući na ovom prestižnom događaju, Bosna i Hercegovina je imala priliku predstaviti svoju jedinstvenu kulturu, bogatu historiju i prirodne ljepote široj publici, uključujući i ključne međunarodne aktere u sektoru putovanja i turizma. To povećava vidljivost Bosne i Hercegovine kao atraktivne turističke destinacije, gradi važne poslovne veze i partnerstva, što će u konačnici dovesti do povećanja broja posjetilaca u Bosni i Hercegovini i produženja njihovog boravka, kao i većih turističkih prihoda za građane Bosne i Hercegovine.


Na ITB Berlinu, delegacija Bosne i Hercegovine je zvanično predstavila novu web stranicu posvećenu destinaciji, www.discoverbih.com, koju je kreirala VTK/STK BiH uz podršku projekta USAID Turizam. Web stranica će dodatno poboljšati međunarodni profile destinacije Bosne i Hercegovine za sve profile putnika.

Discover Bosnia and Herzegovina 🇧🇦

You May Also Like…