Turizam Academy: Vaša ulaznica za karijeru u turizmu

turizam-academy_online-platforma-za-ucenje_edukacije-turizam_kursevi-u-turizmu_kursevi-za-ugostiteljstvo_usaid-turizam
Da li ste oduvijek sanjali o tome da na Vašem radnom mjestu upoznajete ljude iz čitavog svijeta, promovirate ljepote Bosne i Hercegovine, a možda i dobijete priliku da sami obilazite egzotične destinacije?

Onda bi karijera u turizmu mogla biti pravi izbor za Vas!

Ne propustite priliku da 2024. godinu započnete s pravom odlukom – ulaganjem u sebe i svoje obrazovanje. Platforma za online edukacije Turizam Academy je vaš partner u ostvarenju snova o karijeri u turizmu. Budite dio ove uzbudljive i rastuće industrije – upišite se danas i izaberite između gotovo 50 besplatnih kurseva!

Turizam Academy je edukativna platforma razvijena uz podršku vlade Sjedinjenih Američkih Država putem USAID-ovog projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini. Stvorena je s ciljem razvoja ljudskog kapitala u oblasti turizma u Bosni i Hercegovini u skladu s globalnim standardima i preporukama međunarodnih eksperata. Bez obzira da li ste student, početnik ili dugogodišnji radnik u turizmu, Turizam Academy ima pravi kurs za Vas ili resurse koji će Vam biti od pomoći!

“Osnovna prednost Turizam Academy je što donosi relevantne treninge na BHS jeziku. Nama se serijal kurseva za sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma pokazao kao posebno koristan iz razloga što obavezne informacije donosi na kondenziran način, uz dostupnost preko računara i/ili telefona, i opet, na BHS jeziku. Obzirom na to da je gore spomenuti serijal kurseva prilično sadržajan, novim uposlenicima, koji se prije nisu susretali sa ovom tematikom, donio je dosta novih informacija, a koristio i kao podsjetnik na važne osnove za sve ostale uposlenike.” 

Boris Šašić, menadžer ljudskih resursa u Hotelu Courtyard by Marriot u Sarajevu

Zašto izabrati karijeru u turizmu?

Turizam je rastuća grana privrede u Bosni i Hercegovini i jedna od okosnica njenog ekonomskog razvoja. U 2019. godini, prije početka pandemije Covid-19, broj turističkih posjeta Bosni i Hercegovini povećan je za 13,7%, a prihodi od turizma povećani su za 6%. Prema Agenciji za statistiku Bosne i Hercegovine, između januara i septembra 2023. godine zabilježen je porast od 5% u broju turista u odnosu na isti period 2019. godine.

Prema USAID-ovim procjenama potreba ljudskog kapitala u turističkom sektoru u Bosni i Hercegovini, u periodu do 2027. godine u Bosni i Hercegovini će se otvoriti 18.500 novih radnih mjesta u turističkoj industriji, dok će deficit kvalificiranog kadra u istom periodu dosegnuti broj od 8.100 radnika i radnica. Međutim, postojećom radnom kadru potrebne su savremene vještine i znanja o kvalitetnom pružanju turističkih usluga. Turizam Academy stvorena je upravo s ciljem premošćavanja ovog jaza između ponude i potražnje za radnom snagom u sektoru turizma.

Turizam i ugostiteljstvo su cjelodnevne djelatnosti, što može pružiti fleksibilnost u radnom vremenu i ličnom rasporedu. Pored toga, ove industrije imaju raznoliku ponudu poslova, od administracije, kuhinje, recepcije, turističkih vodiča, putničkih agenata, sve do djelatnosti u sektorima zabave i kulture. To znači da imate puno mogućnosti za odabir posla koji vam najbolje odgovara i u kojem možete napredovati.

Saznajte više o prednostima karijere u turizmu na stranici projekta USAID Turizam.

Turizam Academy: najvažniji resurs za online obrazovanje u oblasti turizma

Turizam Academy trenutno nudi 49 online kurseva razvijenih na osnovu stručnog znanja turističke industrije, preko 100 kurseva iz međunarodnih online profesionanih treninga u ugostiteljstvu, 12 snimaka webinara i 9 edukativnih materijala posvećnih različitim sektorima turističke industrije, od smještaja i usluga hrane do turističkih administratora. Ona je najvažniji resurs za obrazovanje u avanturističkom, kulturnom, gastro i iskustvenom turizmu u Bosni i Hercegovini.

Od pokretanja Turizam Academy u martu 2021. godine, više od 2.000 korisnika završilo je preko 5.600 kurseva. „Fleksibilnost učenja gdje god se nalazili, pristup obilju kurseva i mogućnost učenja od stručnjaka širom svijeta čini online učenje vrlo atraktivnim. Ovaj vid učenja omogućava studentima da prilagode formalno obrazovanje svojim individualnim interesima. Turizam Academy kursevi su kreativno osmišljeni, fokusirani i informativni te pružaju studentima mogućnost da u kratkom vremenskom periodu dođu do vrijednih saznanja. Oduševljenje studenata spram ovog oblika učenja snažan je pokazatelj vrijednosti koju Turizam Academy kursevi pružaju,” naglasila je vanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli dr. sc. Amra Gadžo.

Donesite pravu odluku i u 2024. godini uz pomoć Turizam Academy započnite novu karijeru u turizmu!

You May Also Like…