USAID Turizam i TripAdvisor udružuju snage kako bi promovirali brend Bosne i Hercegovine na globalnom nivou!

itb-berlin_najveći-sajam-turizma-u-svijetu_visit-sarjaevo_herzegovina-tourism-cluster_republic-of-srpska_fortuna-tors_usaid-turizam
Korištenje reputacije brenda i atraktivnosti destinacije za povećanje međunarodnih ulaganja s TripAdvisor-om 

8. mart 2023. godine, Berlin – Na najvećem svjetskom sajmu turizma – ITB Berlin, USAID-ov Projekt razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) potpisuje partnerstvo s vodećom svjetskom platformom za putovanja – TripAdvisor. Zajednički plan implementacije postavit će temelje za promociju brenda, poboljšanje trgovinskih kapaciteta i temeljito ispitivanje faktora i inicijativa koje mogu katalizirati rast turizma u Bosni i Hercegovini. 

O nastavku saradnje s TripAdvisor platformom

Ova saradnja je, zapravo, nastavak prethodne uspješne saradnje za prvu bosanskohercegovačku TripAdvisor ciljnu promotivnu kampanju za tržište Austrije, Njemačke, Turske, Srbije i Hrvatske, svim posjetiteljima zainteresiranim za kulturna, hisotrijska i avanturistička putovanja. Kampanja je nadmašila TripAdvisor mjerila u sličnim kampanjama, demonstrirajući ogroman turistički potencijal države. Od datuma pokretanja 21. januara 2022. godine, pa sve do završetka 15. aprila 2022. godine ova kampanja je  imala doseg od 16 miliona, što je više od prvobitno cilja – 15 miliona. Motivirani ovim postignućima, USAID Turizam postavio je novi okvir saradnje s TripAdvisor-om, s ciljem istraživanja punog potencijala BiH kao atraktivne i raznolike destinacije za putovanja tijekom cijele godine. 

USAID Turizam i TripAdvisor potpisali Zajednički plan implementacije
Autor fotografije: Jasmin Agović
USAID Turizam i TripAdvisor

Ovo partnerstvo  rezultirat će vrhunskim marketinškim istraživanjem o mogućnostima i izazovima za razvoj održivog turizma, te će pomoći USAID Turizmu u postizanju nekoliko važnih ciljeva: promicanje brenda Bosne i Hercegovine na međunarodnom tržištu, poboljšanje kapaciteta bh. tržišta kako bi se pozicionirao brend destinacije za privlačenje investicija, promovirati turizam kao stratešku ekonomsku granu na globalnom nivou, predstaviti razvoj i trendove na regionalnim i međunarodnim tržištima za receptivni turizam u BiH, te istaknuti faktore i inicijative za kataliziranje rasta turizma u BiH. 

TripAdvisor direktor za medije, destinacije, hotele i rast Justin Reid, ovom prilikom izjavio je: “Kao najveća svjetska platforma za recenzije putovanja, mi smo kanal putem kojeg ljudi komuniciraju svoja iskustva u zemljama koje posjećuju. Kroz naše partnerstvo s projektom USAID Turizam, na Sarajevo Business Forumu prezentirat ćemo zašto i kako se TripAdvisor može koristiti kao barometar atraktivnosti zemlje kao turističke destinacije, a time i katalizator za ulaganja. Također, razgovarat ćemo i o tome kako Bosna i Hercegovina može iskoristiti svoju izvrsnu reputaciju na TripAdvisor-u i na taj način potaknuti međunarodna ulaganja”. 

USAID Turizam i TripAdvisor potpisali Zajednički plan implementacije
Autor fotografije: Jasmin Agović

You May Also Like…