Vodič za operativne i sigurnosne standarde u avanturističkom turizmu (planinarenje, biciklizam i rafting)

vodič-za-operativne-i-sigurnosne-standarde-u-avanturističkom-turizmu-bosna-i-hercegovina_usaid-turizam

Cilj Vodiča za operativne i sigurnosne standarde u avanturističkom turizmu je da operaterima u prioritetnim segmentima avanturističkog turizma (planinarenje, biciklizam i rafting) pruže konkretne smjernice o tome kako usvojiti i pridržavati se međunarodno priznatih sigurnosnih standarda u radu.  

Ovaj vodič neće zamijeniti potrebu za strožijim i dosljednijim zakonodavstvom te za većim brojem politika kojima se reguliraju aktivnosti avanturističkog turizma, ali će ponuditi neke konkretne smjernice nosiocima djelatnosti. Također, on neće riješiti pitanje nedostatka međunarodnih standarda, ali budući da se zasniva na najboljim međunarodnim praksama, pružit će međunarodno priznate smjernice i kriterije.  

Indirektno, implementacija ovog standarda će doprinijeti većem nivou osposobljenosti osoblja, većem broju međunarodno certificiranih vodiča, sigurnijim i zelenijim iskustvima, čišćem i bolje zaštićenom okolišu, te većem kvalitetu proizvoda avanturističkog turizma. Kao rezultat toga, Bosna i Hercegovina će poboljšati svoju globalnu poziciju i privlačnost kao izvrsna destinacija za adrenalinske aktivnosti.

Kliknite na “VODIČ ZA RAFTING” i preuzmite dio cjelokupnog vodiča koji obuhvata operativne i sigurnosne standarde za rafting na BHS jeziku.

Kliknite na “VODIČ ZA PLANINARENJE” i preuzmite dio cjelokupnog vodiča koji obuhvata operativne i sigurnosne standarde za planinarenje na BHS jeziku.

Kliknite na “VODIČ ZA BICIKLIZAM” i preuzmite dio cjelokupnog vodiča koji obuhvata operativne i sigurnosne standarde za biciklizam na BHS jeziku.

You May Also Like…