Vodič za osobe s invaliditetom: Edukacija i karijera u turizmu i ugostiteljstvu

Rad i zapošljavanje pružaju mogućnost za samostalnost, što je važan cilj svake osobe, pa tako i osobe s invaliditetom. Osjećaj samostalnosti, lične i društvene odgovornosti, samopoštovanja, samopouzdanja, socijalna interakcija i prijateljstva koje se grade u radnom okruženju imaju neprocjenjiv značaj na psihološkom, socijalnom i ekonomskom planu svake individue.
U cilju poticanja i ohrabrivanja osoba s invaliditetom da se profesionalno ostvare u sektoru turizma pripremljen je ovaj Vodič.

Vodič daje pregled pravnih propisa kojima država Bosna i Hercegovina štiti prava osoba s invaliditetom i informacije o obrazovnim ustanovama u kojima se mogu stjecati znanje i kompetencije potrebni za poslove u turizmu. S druge strane, Vodič daje opis potrebnih znanja i vještina za najtraženije poslove u turizmu te ključne korake u traženju posla.

Vjerujemo da će ovaj Vodič pomoći i ohrabriti osobe s invaliditetom da prošire i povećaju svoje kompetencije za rad u turizmu koji nudi mnogobrojna radna mjesta i u kojem su prilike za stalno učenje i napredovanje, te da će se, koristeći informacije date u Vodiču, osobama s invaliditetom povećati prilike za zapošljavanje i preduzetničke poduhvate u turizmu i ugostiteljstvu.

Vodič možete preuzeti u jednom od 3 formata.You May Also Like…